2012. jan. 1.

Sárga Új évet!

Sárga

A bölcsesség, a gondolkodás, a gondolkodni tudás szimbóluma.
Életkorban a kamaszkort, évszakban a késő nyarat, kora őszt jelöli. A föld elemhez tartozik.
Rezgései elsősorban az idegekre és az idegrendszerre hatnak ösztönzően. A határozottság, a derűlátás és a természetes életöröm része A fényt és az élet, az éltető nap sugarainak színe. Kínában régen csak a császári család tagjai viselhették a sárga színű ruhákat, hiszen a Nap színe csak a kiválasztatottakon jelenhetett meg. Összefügg a kreatív tudással, a toleranciával és a türelemmel. Sokoldalú szín, mert jelenti az előrejutást, a haladást.

Testi hatása:
A sárga hatása alatt álló ember kreatív, bátor, mer kockáztatni. Merészsége azonban sokszor vakmerőségig fajul. Szereti a változatosságot, az utazgatást. Ha testben kevés a sárga, fennáll a májpanaszok lehetősége, a mellhártya gyulladása, de akkor vérkeringési gondok is adódhatnak.

Lelki hatása:
A sárga szín egyértelműen pozitív energiákat szabadít fel. Ajánlják idegrendszeri panaszok gyógyítására, és a sárga fényterápia allergia ellen is hatásos. Ingerlékenység esetén nyugtató hatású. Nem annyira serkentő, mint a vörös, de agyunkat intenzív munkára kényszeríti. Ha sárga tárgyakkal vesszük magunkat körül, melegebbé tesszük környezetünket.






Gyógyító hatása:
A sárga színű gyümölcsök frissítő hatásúak. A zöldségfélékből felszabaduló anyagok óvják a sejtek falát. A közhiedelem az irigység színeként emlegeti, de inkább az értelem és a megértés színe. Könnyíti a tanulási folyamatot, enyhíti a lelki betegségek hatását, vigaszt nyújt a csalódások után. A napsárga fény enyhíti a bélműködés zavarait, a gyomorbajok egy részét, melegsége erősíti a szervezet ellenálló képességét.  
A sárga szín erõsíti a gyomrot, de túlzott alkalmazása rosszullétet, sõt hányingert is okozhat. Szellemi tevékenység végzésekor sárga szín alkalmazása mellett jobban tudunk összpontosítani. A sárga felvidítja a melankolikusokat, ösztönzi a méregtelenítõ rendszert, normalizálja az alacsony vérnyomást és a rezignáltság idõszakait tevékennyé változtatja.

Helye a feng shui szerint:
A szórakozásra szánt helyeken. A lakásban elsősorban ott, ahol élénk társadalmi vagy családi életet élünk és a szabadidő tartalmas eltöltésére szánunk.


Történelem, kultúra
A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe. Kínában a Föld, a középpont színe. Csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott. Késõbb az elõkelõség kifejezõje lett. A keresztény hagyományban is megjelenik a sárga szín: lehet a szentség, a felfedett igazság kifejezõje, ugyanakkor a sötét sárga az eretnekség, az árulás színe.
innen 

Asztrológiában a sárga az öntudatos Oroszlán eleme. A nap és az életöröm színe.


Újévi  jókívánságok képekben

Árpinak


Galinának


Mókinak-Daninak


Móninak



Mariannak

Rozinak-Gábornak


Bizsunak


Sárának


Virinek

Apuanyu


ErzsiSanyi


nekem


mindenkinek aki olvassa 

csók!



linkek:
c

zene:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése